Laboratuar, Fosil Yakıt Doldurucu Astar Geliştiriyor

Almanya’daki bilim insanları biyobazlı malzeme kullanmak için bir yol geliştirdiklerini söylüyor, boya astarları için bağlayıcı olan odun özü, petrokimyasallar yerine yenilenebilir malzemeleri kullanacak yeni korozyona dayanıklı kaplama kapısı açar.

Laboratuar, Fosil Yakıt Doldurucu Astar Geliştiriyor
Almanya’daki bilim insanları biyobazlı malzeme kullanmak için bir yol geliştirdiklerini söylüyor, boya astarları için bağlayıcı olan odun özü, petrokimyasallar yerine yenilenebilir malzemeleri kullanacak yeni korozyona  dayanıklı kaplama kapısı açar.
Bremen’de bulunan Fraunhofer Üretim Teknolojisi Enstitüsü ve İleri Malzemeler Enstitüsü’nden bir ekip, kağıt ve biyoetanol üretiminin bir ürünü olan odun özünün büyük hacimli olduğunu ve uzun zamandır petrokimyasal bağların özelliklerini çoğaltmayı uman araştırmacıların ilgisini çektiğini belirtti.

laboratuar-fosil-yakit-doldurucu-astar-gelistiriyor-gorsel-2

Fraunhofer IFAM’daki araştırmacılar, organik bir polimer olan odun özünü  dengelemek için bir yol bulmuşlar ve onu astar boya formüle etmek için kullanıyorlar.
Odun özü, bitkilerde bulunan doğal olarak oluşan bir polimerdir ve selülozdan sonra dünyada ikinci sırada bulunur. Odun özü, ahşap ve ağaç kabuğunun güçlü bir unsurudur.
Yeni bir yaklaşım
“Daha önceki yaklaşımların çoğu, her zaman aynı özelliklere sahip odun özü üretmeye dayanıyordu. Başlangıç maddesinin farklı bileşimi nedeniyle bu oldukça karmaşıktır “diye açıklıyor Fraunhofer IFAM. “Bütün maddeyi standartlaştırıp farklı bir yaklaşım aldık. Bu bize belirli limitler dahilinde her zaman aynı olduğunu söyleyebileceğimiz bir hammadde verir. ”
Bilim adamı Fraunhofen’ın yaklaşımı, korozyon direnci, adezyon  ve uygulanabilirlik gibi geleneksel petrokimya temelli astarların özelliklerine benzemektedir.
Ekip, tüketici talebi ve hükümet düzenlemeleri, kaplama endüstrisinde fosil yakıtlı maddelerin yerini alması için biyolojik temelli malzemelerin kullanılmasını sağlamış ve odun özü bazlı bir astar veya boya kullanılması otomobil gibi tüketici ürünlerinin karbon ayak izini azaltabilir.

STM Coatech, SSPC PCI (Uluslararası Kaplama Enspektörlüğü) ve Corrodere (MPI Group England) Türkiye, Romanya, Ukrayna, Gürcistan, Rusya, Azerbaycan, Turkmenistan, Kazakistan, Irak, Katar, Kuveyt, Umman, Sudan ve Cezayir resmi lisansörüdür.

Ayrıca Türkiye başta olmak üzere yukarıda bahsetmiş olduğumuz ülkelerin yetkili sınav merkezidir. Corrodere Enspeksiyon Kursları aşağıda sıralanmıştır.

1.Icorr Level 1
2.Icorr Level 2
3.Icorr Level 3
4.IMO PSPC
5.Corrodere Hot Galvanizing
6.Corrodere Insulation Inspector
7.Practical Workshop Icorr 1,2,3
8.Corrodere Marine & Offshore Inspector
9.Transition to Icorr